© SSBW / PS 2017/2018 Stichting Stedenband Beverwijk - Wronki webmaster@beverwijk-wronki.nl
Stichting Stedenband Beverwijk - Wronki

En dan nog dit…

Cadeau stedenband voor 90-jarige Jadwiga Hoffa De 90ste verjaardag van mevr. Jadwiga-Hoffa in Wronki kreeg een Beverwijks tintje. Zij is ook in Beverwijk en omgeving geen onbekende. Als gastmoeder heeft zij door de jaren heen veel vrienden uit onze regio ontvangen. Onze oud-voorzitter Wim Spruit heeft in 1981 als eerste Beverwijker in Wronki met haar kennis gemaakt en uit het eerste bezoek is een warme vriendschap ontstaan. En dus mocht hij niet ontbreken op deze bijzondere verjaardag. Namens bestuur en vrijwilligers van onze stichting bood hij een kistje aan met Nederlandse producten. Een geste die in grote dankbaarheid is ontvangen en waarvoor zij inmiddels per brief het bestuur heeft bedankt! De feestdag op zondag 30 september begon met een speciaal voor haar opgedragen Heilige Mis in de Ursulakerk in Wronki in de wijk Borek, waar mevr. Hoffa woont. In de mis werd voorgegaan door maar liefst vier priesters, onder wie haar in Nederland woonachtige zoon Grzegorz Hoffa. De pastoor van deze kerk Marian Bienek en twee andere priesters maakten dit viertal compleet. Wim sprak in het Pools de eerste lezing, een tekst uit de Joodse bijbel, het Oude Testament, ‘Een sterke vrouw, wie zal haar vinden?’. Na de mis was er een typisch Pools diner, aansluitend koffie met de verjaardagstaart en…. opnieuw eten. De jarige heeft volop genoten van deze feestelijke dag, van haar drie kinderen, kleinkinderen en achterkleinzoon overige familie en vrienden. Enkele dagen eerder kreeg zij bezoek van burgemeester Mirek Wieczór. Zijn felicitaties werden vergezeld van een aantal cadeautjes. De foto’s en de video zijn gemaakt door de familie Hoffa.
Michalak, Zimny en Firlet in regioraad Burgemeester Mirek Wieczór herkozen Tijdens de lokale en regionale verkiezingen in Polen in oktober is Mirek Wieczór herkozen tot burgemeester van Wronki en Kazimierz Michalak is gekozen in het bestuur van de regio Szamotuly. Michalak is oud-burgemeester van Wronki, woont er nog steeds en is in juni met pensioen gegaan als lid van het dagelijks bestuur van de regio. De voormalig vice-burgemeester van Wronki, Rafal Zimny, is voor een tweede periode in de regioraad benoemd. In de deze raad is eveneens benoemd Ryszard Firlet uit Wronki. Hij is oud-directeur van School Nr. 2 ‘Stanislaw Konarski’ en was voorzitter van de gemeenteraad van Wronki. Firlet heeft de school 18 jaar gediend als directeur en nam in 2017 afscheid. Mirek Wieczór is sinds 2006 burgemeester van Wronki. In oktober werd hij met ruime meerderheid opnieuw gekozen: 65.11 % van de stemmen. Op de tweede plaats eindigde Slawomir Sniegowski, tot voor kort voorzitter van de gemeenteraad. Derde werd Pawel Bugaj met nog geen 4 % van de stemmen. In Polen worden burgemeesters regelrecht door de bevolking gekozen. Wieczór was in 2011 kandidaat voor de Senaat, de Eerste Kamer in Polen. Hij werd gekozen, maar zag af van zijn benoeming en bleef op zijn post in Wronki. In 2014 verschenen er berichten in de media dat hij zich zou kandideren voor het Europees Parlement.
Burgemeester Mirek Wieczór
Lid Regioraad Kazimierz Michalak
Lid Regioraad Ryszard Firlet
Lid Regioraad Rafal Zimny
Drie gekozen, dan wel herkozen bestuurders waren in 2007 in Beverwijk. Op deze foto te zien met onze oud-voorzitter Wim Spruit. Hij werd in dat jaar benoemd tot Commandeur in de Orde van Verdienste van de Republiek Polen.
Trots van Wronki’ voor Letania Gromadzinska en Eleonora Borkowska Twee bekenden van onze stichting zijn deze maand onderscheiden in Wronki. Jaarlijks reikt de burgemeester de onderscheiding ‘Trots van Wronki’ uit. Letania Gromadzinska, 25 jaar geleden de oprichter van de folkloristische dans- en zanggroep Marynia, na een loopbaan in het onderwijs, ontving uit handen van burgemeester Miroslaw Wieczór het beeldje. In ons land ontving zij enkele jaren geleden het Erekruis van Verdienste van de Nationale Stichting Nederland-Polen. Mevr. Gromadzinska bezocht Beverwijk en omgeving met haar dansgroep en tijdens een feestelijke bijeenkomst in het BHK-gebouw ontving zij het kruis met oorkonde, de vereniging Marynia ontving dezelfde eer. Marynia is vaak in onze gemeente ontvangen om er optredens te verzorgen. Vijf jaar geleden startte in Wronki en omgeving de vereniging voor mensen met een beperking Jestesmy Razem, ‘Allemaal Samen’. In die vijf jaar hebben leden, vrijwilligers en bestuur in de ogen van de gemeente zoveel gepresteerd, dat ook Jestesmy Razem het beeldje ‘Trots van Wronki’ werd toegekend. Aan voorzitter Eleonora Borkowska de eer om het kleinood te ontvangen. Jestesmy Razem ontving vorig jaar een bedrag van 5.000,- zloty (ongeveer € 1.200,-) van onze oud- voorzitter Wim Spruit. Het was het geld dat hij ontving op zijn 65ste verjaardag van alle gasten. Wim wilde geen cadeaus, maar ‘een envelop’ voor een sociaal doel in Wronki. Kijk voor meer informatie op de lokale websites in Wronki. Zie hiervoor onze homepage en klik op de knop links. Mevr. Letania Gromadzinska Mevr. Eleonora Borkowska (Foto’s gemeente Wronki/Rafal Sierchula)
© SSBW / PS 2017/2018 Stichting Stedenband Beverwijk - Wronki webmaster@beverwijk-wronki.nl
Stichting Stedenband Beverwijk Wronki

En dan nog dit…

Cadeau stedenband voor 90-jarige Jadwiga Hoffa De 90ste verjaardag van mevr. Jadwiga-Hoffa in Wronki kreeg een Beverwijks tintje. Zij is ook in Beverwijk en omgeving geen onbekende. Als gastmoeder heeft zij door de jaren heen veel vrienden uit onze regio ontvangen. Onze oud-voorzitter Wim Spruit heeft in 1981 als eerste Beverwijker in Wronki met haar kennis gemaakt en uit het eerste bezoek is een warme vriendschap ontstaan. En dus mocht hij niet ontbreken op deze bijzondere verjaardag. Namens bestuur en vrijwilligers van onze stichting bood hij een kistje aan met Nederlandse producten. Een geste die in grote dankbaarheid is ontvangen en waarvoor zij inmiddels per brief het bestuur heeft bedankt! De feestdag op zondag 30 september begon met een speciaal voor haar opgedragen Heilige Mis in de Ursulakerk in Wronki in de wijk Borek, waar mevr. Hoffa woont. In de mis werd voorgegaan door maar liefst vier priesters, onder wie haar in Nederland woonachtige zoon Grzegorz Hoffa. De pastoor van deze kerk Marian Bienek en twee andere priesters maakten dit viertal compleet. Wim sprak in het Pools de eerste lezing, een tekst uit de Joodse bijbel, het Oude Testament, ‘ Een sterke vrouw, wie zal haar vinden?’. Na de mis was er een typisch Pools diner, aansluitend koffie met de verjaardagstaart en…. opnieuw eten. De jarige heeft volop genoten van deze feestelijke dag, van haar drie kinderen, kleinkinderen en achterkleinzoon overige familie en vrienden. Enkele dagen eerder kreeg zij bezoek van burgemeester Mirek Wieczór. Zijn felicitaties werden vergezeld van een aantal cadeautjes.
Michalak, Zimny en Firlet in regioraad Burgemeester Mirek Wieczór herkozen Tijdens de lokale en regionale verkiezingen in Polen in oktober is Mirek Wieczór herkozen tot burgemeester van Wronki en Kazimierz Michalak is gekozen in het bestuur van de regio Szamotuly. Michalak is oud- burgemeester van Wronki, woont er nog steeds en is in juni met pensioen gegaan als lid van het dagelijks bestuur van de regio. De voormalig vice-burgemeester van Wronki, Rafal Zimny, is voor een tweede periode in de regioraad benoemd. In de deze raad is eveneens benoemd Ryszard Firlet uit Wronki. Hij is oud-directeur van School Nr. 2 ‘Stanislaw Konarski’ en was voorzitter van de gemeenteraad van Wronki. Firlet heeft de school 18 jaar gediend als directeur en nam in 2017 afscheid. Mirek Wieczór is sinds 2006 burgemeester van Wronki. In oktober werd hij met ruime meerderheid opnieuw gekozen: 65.11 % van de stemmen. Op de tweede plaats eindigde Slawomir Sniegowski, tot voor kort voorzitter van de gemeenteraad. Derde werd Pawel Bugaj met nog geen 4 % van de stemmen. In Polen worden burgemeesters regelrecht door de bevolking gekozen. Wieczór was in 2011 kandidaat voor de Senaat, de Eerste Kamer in Polen. Hij werd gekozen, maar zag af van zijn benoeming en bleef op zijn post in Wronki. In 2014 verschenen er berichten in de media dat hij zich zou kandideren voor het Europees Parlement.
Burgemeester Mirek Wieczór
Lid Regioraad Kazimierz Michalak
Lid Regioraad Ryszard Firlet
Lid Regioraad Rafal Zimny
Drie gekozen, dan wel herkozen bestuurders waren in 2007 in Beverwijk. Op deze foto te zien met onze oud-voorzitter Wim Spruit. Hij werd in dat jaar benoemd tot Commandeur in de Orde van Verdienste van de Republiek Polen.
Trots van Wronki’ voor Letania Gromadzinska en Eleonora Borkowska Twee bekenden van onze stichting zijn deze maand onderscheiden in Wronki. Jaarlijks reikt de burgemeester de onderscheiding ‘Trots van Wronki’ uit. Letania Gromadzinska, 25 jaar geleden de oprichter van de folkloristische dans- en zanggroep Marynia, na een loopbaan in het onderwijs, ontving uit handen van burgemeester Miroslaw Wieczór het beeldje. In ons land ontving zij enkele jaren geleden het Erekruis van Verdienste van de Nationale Stichting Nederland-Polen. Mevr. Gromadzinska bezocht Beverwijk en omgeving met haar dansgroep en tijdens een feestelijke bijeenkomst in het BHK-gebouw ontving zij het kruis met oorkonde, de vereniging Marynia ontving dezelfde eer. Marynia is vaak in onze gemeente ontvangen om er optredens te verzorgen. Vijf jaar geleden startte in Wronki en omgeving de vereniging voor mensen met een beperking Jestesmy Razem, ‘Allemaal Samen’. In die vijf jaar hebben leden, vrijwilligers en bestuur in de ogen van de gemeente zoveel gepresteerd, dat ook Jestesmy Razem het beeldje ‘Trots van Wronki’ werd toegekend. Aan voorzitter Eleonora Borkowska de eer om het kleinood te ontvangen. Jestesmy Razem ontving vorig jaar een bedrag van 5.000,- zloty (ongeveer € 1.200,-) van onze oud-voorzitter Wim Spruit. Het was het geld dat hij ontving op zijn 65ste verjaardag van alle gasten. Wim wilde geen cadeaus, maar ‘een envelop’ voor een sociaal doel in Wronki. Kijk voor meer informatie op de lokale websites in Wronki. Zie hiervoor onze homepage en klik op de knop links. Mevr. Letania Gromadzinska Mevr. Eleonora Borkowska (Foto’s gemeente Wronki/Rafal Sierchula)