© SSBW / PS 2017/2019 Stichting Stedenband Beverwijk - Wronki webmaster@beverwijk-wronki.nl
Stichting Stedenband Beverwijk - Wronki

Archief

De stichting beschikt over veel archief materiaal in woord en beeld, dat een mooi overzicht geeft van de rijke historie en de vele mooie momenten die tot nu toe zijn beleefd. Op deze pagina tonen wij een kleine selectie hiervan, waarmee u een overzicht krijgt over diverse activiteiten die hebben plaats gevonden.

Ouderen uit Wronki kijken

ogen uit

Volgend jaar weer delegatie naar Polen

2014 Volgend jaar gaat er een delegatie professionals uit Beverwijk naar Wronki om daar hun collega’s in de ouderenzorg te ontmoeten en om van elkaar te leren. In de volgende fase, zo is de bedoeling, komt er een uitwisseling van senioren tot stand. Op uitnodiging van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki was er afgelopen dagen al een ‘seniorendelegatie’ uit het Poolse Wronki op bezoek in Beverwijk. Het bezoek maakte deel uit van het seniorenproject dat de stichting heeft opgezet met de gemeenten Wronki en Ostroróg en waaraan medewerking wordt verleend door medewerkers van ViVa! Zorggroep. Werkbezoek Het project is in het voorjaar van 2013 gestart met een werkbezoek aan Beverwijk en omgeving (Huis ter Wijck, Paviljoen Westerhout enz.) door de onderzoekers Karolina Bloch en Karolina Strózynka-Matuszewska. Het door hen daarna geschreven rapport over ouderen en ouderenactiviteiten is in oktober in Polen gepresenteerd tijdens een conferentie, waaraan ook een Beverwijkse delegatie deelnam. De negen Poolse gasten werden ontvangen in Huis ter Wijck. De dag erop was er een rondleiding in Huis ter Wijck en ViVa!Elsanta. ’s Middags was er in Huis ter Wijck een percussieworkshop voor bewoners en andere geïnteresseerden, waaraan ook de delegatie uit Wronki vol energie deelnam. Strand en rondvaart Zaterdagmorgen werd de Beverwijkse Bazaar bezocht (de bazaar zorgde voor gratis toegangs- en parkeerbewijzen) en ’s middags waren er leerzame en ontspannen uurtjes in Wijk aan Zee. Bert Kisjes gaf uitleg over enkele projecten in het dorp, zoals ‘Kroon op je leven’, Cultural Village of Europe en meer. Aansluitend was er tijd voor het Wijk aan Zeese strand. De zondag stond in het teken van Amsterdam, met een rondvaart door de grachten. Het werkbezoek werd afgesloten met een barbecue voor alle gasten, gastouders en andere vrijwilligers. De barbecue was een cadeau van Albert Heijn. Een grote verrassing voor het bestuur van de stedenband. De stichting ontvangt geen subsidie, is afhankelijk van een groep donateurs en dat AH de barbecue heeft gesponsord werd door iedereen zeer gewaardeerd. Kijk voor meer foto’s en informatie op www.beverwijk-wronki.nl. Overigens, de jaarlijkse busreis van de stichting stedenband naar Wronki in Polen is in 2015 van 24 tot en met 31 mei.
Oud voorzitter bij RTV IJmond Onze Oud voorzitter Wim Spruit is te gast geweest bij presentator Frank Koning, in zijn programma “Frank en Vrij” op 8 Juni 2018
Jakub Szymankiewicz (Wronki) loopt Marathon van Amsterdam 2019 Net als een paar jaar geleden neemt Jakub Szymankiewicz uit Wronki deel aan de Marathon van Amsterdam op zaterdag 19 oktober. Kwam hij destijds alleen naar Beverwijk, nu neemt hij zijn familie mee: tien personen! Zij verblijven drie dagen in onze regio en gaan naar de hoofdstad om Jakub (ook wel Kuba genoemd) aan te moedigen. Hij loopt mee als ‘elite loper’ en zijn doel is 2:16-18. Jakub is in Polen geboren op 1 september 1990 en heeft gespeeld in het jeugdteam van FC Amica Wronki en is – in zijn bescheiden woorden – ‘amateur’ hardloper. Zijn passies zijn voetbal en een gezonde leefstijl. ‘Ik wil mijn grenzen verleggen, de wereld leren kennen en dat alles met een glimlach op mijn gezicht’. Hij is afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Poznan, is programmeur van beroep, sportdiëtist, blogger (jakubszymankiewicz.pl) en – het belangrijkste voor hem – een ambitieuze sportman. ‘Ik ben mijn eigen sponsor, trainer, dokter, fysiotherapeut en diëtist. Mijn ambities liggen hoog, de eerder behaalde resultaten zeggen mij niks. Na elke loop zoek ik mijn zwakheden op. Het kan altijd beter. Aan de ene kant ben ik een professional, aan de andere kant een heel rustig mens’. Jakub verscheen aan de start in Rome, Ravenna, Leipzig, Berlijn, Wenen, Praag, Eindhoven, Amsterdam, Warschau, Krakau, Poznan en vele andere steden in Polen. Hij werd tweede in de Ravenna Marathon, derde in Leipzig en Studentenkampioen in de Halve Marathon in Pila. Zijn beste ervaring was de Marathon van Berlijn, waaraan hij als ‘elite loper’ twee maal heeft deelgenomen. Zijn officiële, persoonlijke records zijn: 10 km 30:51 (Poznan), halve marathon 1:07:42 (Warschau) en de marathon 2:22:31 (Berlijn). Zijn vooruitgang in de marathons is af te lezen uit het volgende rijtje. 2014 – 2:32:16 (Ravenna), 2015 – 2:27:00 (Leipzig), 2016 – 2:25:50 (Eindhoven), 2017 – 2:23:35 (Berlijn), 2018 – 2:22:31 (Berlijn), 2019 – 2:23:01 Krakau (in nat weer en zware regenbuien).
Tekst
Tekst
Tekst
© SSBW / PS 2017/2019 Stichting Stedenband Beverwijk - Wronki webmaster@beverwijk-wronki.nl
Stichting Stedenband Beverwijk Wronki

Archief

De stichting beschikt over veel archief materiaal in woord en beeld, dat een mooi overzicht geeft van de rijke historie en de vele mooie momenten die tot nu toe zijn beleefd. Op deze pagina tonen wij een kleine selectie hiervan, waarmee u een overzicht krijgt over diverse activiteiten die hebben plaats gevonden.

Ouderen uit Wronki kijken ogen uit

Volgend jaar weer delegatie naar Polen

2014 Volgend jaar gaat er een delegatie professionals uit Beverwijk naar Wronki om daar hun collega’s in de ouderenzorg te ontmoeten en om van elkaar te leren. In de volgende fase, zo is de bedoeling, komt er een uitwisseling van senioren tot stand. Op uitnodiging van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki was er afgelopen dagen al een ‘seniorendelegatie’ uit het Poolse Wronki op bezoek in Beverwijk. Het bezoek maakte deel uit van het seniorenproject dat de stichting heeft opgezet met de gemeenten Wronki en Ostroróg en waaraan medewerking wordt verleend door medewerkers van ViVa! Zorggroep. Werkbezoek Het project is in het voorjaar van 2013 gestart met een werkbezoek aan Beverwijk en omgeving (Huis ter Wijck, Paviljoen Westerhout enz.) door de onderzoekers Karolina Bloch en Karolina Strózynka- Matuszewska. Het door hen daarna geschreven rapport over ouderen en ouderenactiviteiten is in oktober in Polen gepresenteerd tijdens een conferentie, waaraan ook een Beverwijkse delegatie deelnam. De negen Poolse gasten werden ontvangen in Huis ter Wijck. De dag erop was er een rondleiding in Huis ter Wijck en ViVa!Elsanta. ’s Middags was er in Huis ter Wijck een percussieworkshop voor bewoners en andere geïnteresseerden, waaraan ook de delegatie uit Wronki vol energie deelnam. Strand en rondvaart Zaterdagmorgen werd de Beverwijkse Bazaar bezocht (de bazaar zorgde voor gratis toegangs- en parkeerbewijzen) en ’s middags waren er leerzame en ontspannen uurtjes in Wijk aan Zee. Bert Kisjes gaf uitleg over enkele projecten in het dorp, zoals ‘Kroon op je leven’, Cultural Village of Europe en meer. Aansluitend was er tijd voor het Wijk aan Zeese strand. De zondag stond in het teken van Amsterdam, met een rondvaart door de grachten. Het werkbezoek werd afgesloten met een barbecue voor alle gasten, gastouders en andere vrijwilligers. De barbecue was een cadeau van Albert Heijn. Een grote verrassing voor het bestuur van de stedenband. De stichting ontvangt geen subsidie, is afhankelijk van een groep donateurs en dat AH de barbecue heeft gesponsord werd door iedereen zeer gewaardeerd. Kijk voor meer foto’s en informatie op www.beverwijk- wronki.nl. Overigens, de jaarlijkse busreis van de stichting stedenband naar Wronki in Polen is in 2015 van 24 tot en met 31 mei.
Oud voorzitter bij RTV IJmond Onze Oud voorzitter Wim Spruit is te gast geweest bij presentator Frank Koning, in zijn programma “Frank en Vrij” op 8 Juni 2018
Tekst
Tekst
Tekst